Rólunk

Kert és szabadtértervezés, természetalapú megoldások

Egyre nagyobb figyelmet szentelünk a természetalapú megoldásoknak: munkáink között található permakultúrás alapokon nyugvó tervezés, esőkertek- , Myawaki erdők-, valamint ökologikus évelőágyak tervezése is. Hitvallásunk az, hogy ökológiai fordulatra van szükség, melyben nekünk, tájépítészeknek vezető szerepet kell vállalnunk.
Bővebben
Morgan Viktória
vezető tervező, kertészmérnök, okleveles tájépítész, műemlékvédelmi szakmérnök
Szabados Apolka
okleveles tájépítész
Morgan Viktória
“A természet szeretetét már gyermekkoromban családom oltotta belém.”
Szüleim sikeres hobbikertészek, az ő szeretetteljes ösztönzésükre szereztem diplomát a Kertészeti Egyetem Kertészmérnök Karán (ma MATE). Ez után több évig szaktanácsadóként és kertészmérnökként dolgoztam egy családi vállalkozásban működő angol kertészetben.
Ügyfeleim kert és tájszeretete, felkeltette érdeklődésemet a tervezői mesterdiploma megszerzésére. Mester fokozatot kert - és tájépítészet szakon a patinás Greenwich-i egyetemen szereztem. A Morgan Viktória Design 2008 óta működik, a Veszprémi Tájépítész Műhely pedig 2012-ben alakult.
A cég fő profilja az organikus, természettel és környezetével harmonizáló kertek, közterek illetve játszóterek tervezése, emellett az angol típusú kertek tervezésére specializálódott.
Cégem sokat dolgozik magánszemélyekkel, önkormányzatokkal, építész irodákkal, kis- és nagyvállalatokkal valamint számos Európai Uniós pályázatban, beruházásban vesz részt. Irodánk Veszprémben található. 2022-ben a BME Örökségvédelmi szakán 2022-ben Örökségvédelmi Szakmérnöki diplomát szereztem.
Szabados Apolka
“Pályaválasztásom nem volt teljesen a véletlen műve: mióta az eszemet tudom, a kert mindig is része volt az életemnek.”
2012-ben szereztem tájépítészmérnök diplomát a BCE Kert- és szabadtértervezés szakirányán, az osztatlan képzés utolsó évfolyamában.
Fontosnak tartom, hogy ne csak a szabad teret használó ember érezze jól magát az adott térben, hanem a különböző növények is jól megférjenek egymás mellett, és minél kevesebb ráfordítással működjenek együtt önálló mikrokörnyezetként. Az elmúlt pár évben egyre tudatosabban keresem az ökologikus megoldásokat, legyen szó vízmegtartásról vagy a klíma változását toleráló, egymást támogató növényi társulások kialakításáról. Látókörömet folyamatosan tágítom különböző képzések keretében, a permakultúrától a gyógynövényeken át egészen a humánökológiáig.
Az ökologikus, komplex gondolkodás mellett fontosnak tartom a funkcionalitást, illetve a tervezés esztétikai oldalát is. A különböző formák, színek és textúrák egymásra hatását, ahogyan nem csak térben, hanem időben is kibontakoznak és hatnak egymásra, ez által ránk is.